goede facebookpagina
Begin met een doel. Het effect van een Facebookpagina kan alleen versterkt worden als je een specifiek doel nastreeft. Zo kun je elke post controleren of deze bijdraagt aan jouw doel.

Profiel- en omslagfoto

De omslagfoto is het eerste wat mensen zien als ze op jouw Facebookpagina komen. Zorg er dus voor dat jouw omslagfoto eruit springt. Dit kan een productfoto zijn of een oproep tot aandacht voor bijvoorbeeld een actie. De beschrijving of details kan je er dan naast zetten.

Betrokkenheid

Bedrijfspagina’s geven aan hoe lang het gemiddeld duurt voordat ze op persoonlijke berichten reageren. Heel verstandig. Het is altijd mooi om aan te geven dat je als bedrijf snel reageert. Dit nodigt mensen uit om jou te benaderen via een persoonlijk bericht. Reageren op reactie onder berichten op de pagina is iets ingewikkelder. Het is natuurlijk heel professioneel dat er wordt gereageerd als er een vraag wordt gesteld onder een post.

Interactie

Op Facebook is interactie heel belangrijk. Zorg ervoor dat je pagina interactief is en blijft. Herkenning in berichten is heel belangrijk. Hieronder zullen mensen eerder reageren. Stel vragen of een mooie winactie zal ook zeker voor reacties zorgen.

Facebookpagina moet passen bij merk

Het begin van een Facebookpagina is vooral veel experimenteren. Jouw posts moeten nieuwe volgers aantrekken en bestaande volgers behouden. Ook is het belangrijk dat jouw pagina overeenkomt met de waarden en uitstraling van het merk.

Deze 4 tips zijn de kern van een goede Facebookpagina. Hier zullen jullie een heel eind komen.